Bluetooth speaker kopen? Bekijk direct alle beste modellen & reviews van dit jaar en vergelijk alle prijzen onafhankelijk voor de beste prijs.

✓ Onafhankelijk Bluetooth speakers vergelijken

✓ Direct de beste modellen & prijzen inzichtelijk

✓ Speciale aanbiedingen en acties direct verzilveren

1.

JBL Charge 3 

✓ Gemakkelijk tot 3 telefoons koppelen aan deze Bluetooth speaker

Deze Bluetooth speaker heeft een sterke batterij en gaat ruim 20 uur mee

Stof- en waterbestendig ontwerp waardoor deze speaker buitenshuis gebruikt kan worden

– Niet koppelbaar met NFC functie van een smartphone

Score

2.

Harman Kardon Go+Play

 ✓ Ingebouwde subwoofer zorgt voor een mega krachtige bass

Deze Bluetooth speaker heeft een accuduur van 8 uur

Je kunt tot 3 smartphones koppelen aan deze Bluetooth speaker

– Deze speaker is relatief zwaar ten opzichte van andere modellen

Score

3.

Bang & Olufsen BeoPlay A1

✓ Deze Bluetooth speaker heeft een accuduur van maar liefst 24 uur

Zeer compact formaat en geintegreerde draaglus

Het ontwerp is stof- en spatwaterbestendig waardoor buitenshuis gebruik mogelijk is

Het is niet mogelijk om te verbinden met je smartphone door NFC te gebruiken

Score

4.

Bose Revolve Soundlink

✓ Deze Bluetooth speaker verdeelt geluid over 360 graden voor een krachtige sound

De accuduur van deze Bluetooth speaker is ongeveer 12 uur

Stof-en spatwaterbestendig ontwerp waardoor buitenshuis gebruik mogelijk is

– Deze Bluetooth speaker speelt geen audio af via een USB stick

Score

5.

Beats Pill+ 

✓ Deze Bluetooth speaker beschikt over enorm grote woofers voor krachtig geluid

De speaker heeft een gemiddelde accuduur van 12 uur

De ingebouwde microfoon maakt het mogelijk om handsfree te bellen

– Geen koppeling met je smartphone via NFC mogelijk

Score

Populaire Bluetooth speakers in 2019

House of Marley Bag of Riddim II

Bowers and Wilkins T7 – Zwart

Dali Katch Bluetooth Speakers

Bang & Olufsen Beolit 17 Speakers

Meest gestelde vragen over Bluetooth speakers

Wat is een Bluetooth speaker precies?

De zomer komt er over een tijdje alweer aan, veel mensen vinden het dan fijn om overal te kunnen genieten van muziek in de zon. Een Bluetooth speaker is dan bij uitstek erg geschikt omdat je deze makkelijk buiten neer kunt zetten terwijl je muziek streamt via je smartphone of tablet. Maar hoe werken deze Bluetooth speakers dan eigenlijk en waar moet je allemaal op letten voordat je bluetooth speakers vergelijken serieus wil gaan nemen?

Nou, de werkwijze van een Bluetooth speaker is gelukkig makkelijk. Het is een speaker die je zonder kabel kunt verbnden met een verbinding naar je audioapparaat zoals je smartphone of laptop. Daarnaast is het bij de meeste modelle zo geregeld dat je een ingebouwde accu of batterij hebt zodat hij makkelijk verplaatsbaar is.

In principe is het bij de meeste Bluetooth speakers dus zo geregeld dat je muziek volledig draadloos kunt streamen naar een luidspreker, toch is het handig om vooraf goed onderzoek te doen naar hoe draadloos je speaker eigenlijk is. Sommige fabrikanten vermelden namelijk dat hun speaker draadloos is, in werkelijkheid blijkt er dan soms toch een kabel nodig om de accu van stroom te voorzien. Blijf dit dus nauwkeurig in de gaten houden en kijk goed welke beste bluetooth speaker bij je eigen wensen en behoeften past.

 

Hoe is de muziek/streamingkwaliteit met Bluetooth?

Over het algemeen zijn bluetooth speakers erg afhankelijk van de kwaliteit van de verbinding. Als deze goed is zul je prima geluid ontvangen uit je speaker maar je zult merken dat deze meteen afneemt als je te ver weg bent en de verbinding minder wordt.

Daarnaast worden er verschillende soort codecs gebruikt door bluetooth speakers, deze beinvloeden de algemene streamkwaliteit van muziek.

Als je zeker wil weten dat je over een goed geluid beschikt kun je kiezen voor een speaker met een Bluetooth aptX codec, deze is speciaal ontwikkeld om de verbinding tussen 2 apparaten met Bluetooth te optimaliseren waardoor je muziek het beste klinkt.

Waar moet ik op letten qua design/behuizing?

Als je gaat kijken naar het design, de grootte en de behuizing van een Bluetooth speaker is het handig om jezelf eerst een vraag te stellen. Wat wil je precies gaan doen met de speaker en waar wil je hem gaan gebruiken? Daarnaast is het belangrijk dat je precies weet wat voor audiokwaliteit je verwacht en of hij waterbestendig is.

Het verschil tussen Bluetooth speakers die groot en klein zijn is bijvoorbeeld best groot, zo is de audiokwaliteit van een groter model vaak beter maar kan hij minder goed vervoerd worden als kleine Bluetooth speakers. Daarnaast kun je je voorstellen dat een speaker die meegenomen wordt naar het strand ook tegen een spatje water moet kunnen, de behuizing speelt dan een belangrijke rol.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal dingen belangrijk qua bediening. Zo heb je veel Bluetooth speakers die volledig aangestuurd kunnen worden via je smartphone, maar ook zijn er types die aangestuurd moeten worden door fysieke knoppen. Wat vindt je zelf belangrijk en waar moet je speaker aan voldoen qua bediening? Daarnaast is het ook handig om een USB ingang te hebben waar je je muziek ook in kunt pluggen als je Bluetooth verbinding niet meewerkt of als je geen mogelijkheid hebt om deze tot stand te brengen.

Kun je bellen met een Bluetooth speaker?

Je hebt tegenwoordig genoeg aanbieders die een belfunctie hebben verwerkt in hun Bluetooth speakers, echt nuttig vinden we het niet maar het geeft je wel de mogelijkheid om handsfree te bellen als je bijvoorbeeld in je auto zit met een Bluetooth speaker.

Het geluid komt uit de speaker en je hebt de beschikking over een ingebouwde microfoon om een gesprek te voeren met een ander. Doorgaans is het echter wel prettiger om gewoon gebruik te maken van je smartphone, toch is het een functie die voor sommige mensen weer een prettige extra is.

 

Hoe koppel ik een Bluetooth speaker aan mijn Android telefoon?

Een Android smartphone koppelen aan je Bluetooth speaker is gelukkig niet moeilijk. We gaan je in een aantal handige stappen uitleggen hoe je makkelijk verbinding legt met je speaker, echter kan het menu van sommige telefoons wel net wat anders zijn omdat er zo veel verschillende Android apparaten beschikbaar zijn. Een ding is wel belangrijk, zorg er voor dat je telefoon en Bluetooth speaker volledig opgeladen zijn zodat je een stabiele verbinding kunt leggen.

Stap 1: Zorg er voor dat je het instellingen scherm van je telefoon opent en klik op Over deze telefoon of toestel info. Daarna klik je op systeemupdates om te kijken of er nog nieuwe updates beschikbaar zijn. Indien dit het geval is kun je deze uitvoeren, is er geen update dan kun je doorgaan naar de volgende stap.

Stap 2: Open de instellingen van je Android toestel en klik op Bluetooth, zorg er voor dat het schuifje blauw is, dat is namelijk een teken dat je Bluetooth functie is ingeschakeld, als het schuifje grijs blijft is de functie nog steeds uitgeschakeld.

Stap 3: Zorg er voor dat je je Bluetooth speaker hebt ingeschakeld, je kunt hem instellen op de pairing stand om een verbinding te leggen met je telefoon of audioapparaat. Het kan zijn dat je je speaker eerst met een ander apparaat hebt gekoppeld, zorg er dan voor dat je deze ontkoppeld en dat je de pairing stand opnieuw handmatig activeert. Dat doe je meestal door de aan-knop wat langer in te houden. Sommige speakers beschikken over een aparte knop om een Bluetooth verbinding te leggen.

Stap 4 : Zorg er voor dat je je iPhone dicht bij de speaker houdt en wacht tot de naam van je Bluetooth speaker op het scherm verschijnt, zodra dit het geval is kun je de naam of het merk aanklikken en wordt er een koppeling gemaakt met je Bluetooth speaker.

Stap 5: Klaar, je mobiele telefoon is nu gekoppeld met een Bluetooth speaker, als je nog geen geluid hoort kun je even controleren waar het volume op dit moment op is ingesteld, zorg er voor dat je dit doet op de telefoon en op de Bluetooth speaker.

Welke apparaten kunnen allemaal gekoppeld worden?

Over het algemeen wordt Bluetooth tegenwoordig door bijna alle apparaten ondersteund, je kunt er vanuit gaan dat je tablet, laptop en telefoon allemaal over zo’n verbinding beschikken. In principe kun je Bluetooth zien als een communicatieprotocol tussen 2 verschillende apparaten die data met elkaar kunnen uitwisselen, daardoor is het mogelijk om een speaker te koppelen met je telefoon. In een kwestie van een paar seconden kun je je mobiele apparaat verbinden met je speaker en je kunt gaan genieten van je muziek.

Ook zien we steeds meer ontwikkelingen op dit gebied, het is tegenwoordig namelijk mogelijk om apparaten met een NFC chip te verbinden, er zijn genoeg Bluetooth speakers beschikbaar die ook op deze manier gekoppeld kunnen worden. Je zorgt er voor dat je smartphone de NFC functie aanzet en je houd hem langs de chip van je speaker en klaar is kees.

Er zijn nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je over een Bluetooth speaker beschikt, je hebt namelijk een beperkt bereik en je moet er rekening mee houden dat je tot maximaal 10 meter van je speaker vandaan kunt zitten tot dat de verbinding een stuk minder wordt.

Het vervelende is dat de verbinding vaak niet direct hersteld kan worden waardoor je weer opnieuw moet koppelen. Er zijn nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je over een Bluetooth speaker beschikt, je hebt namelijk een beperkt bereik en je moet er rekening mee houden dat je tot maximaal 10 meter van je speaker vandaan kunt zitten tot dat de verbinding een stuk minder wordt. 

Het vervelende is dat de verbinding vaak niet direct hersteld kan worden waardoor je weer opnieuw moet koppelen. Een voordeel van een Bluetooth speaker is dat de zender en ontvanger elkaar niet fysiek hoeven te zien, je kunt de telefoon bijvoorbeeld gewoon in je zak houden als de verbinding eenmaal is gelegd.

 

Hoe zit het met de batterij en accu opladen?

Een belangrijk onderdeel bij een bluetooth speaker kopen is de accu of de batterij. Je wil natuurlijk wel lang genieten van je muziek, zeker als je hem meeneemt naar een locatie die buitenshuis is. Het is dus slim om altijd te kijken naar de batterijduur tijdens het bluetooth speakers vergelijken. Doorgaans kun je er vanuit gaan dat er een relatief goede omschrijving wordt gedaand oor de fabrikant, het is echter wel slim om ongeveer 10 tot 15% van het geadverteerde aantal af te trekken zodat je zeker weet wat de maximale batterijduur is.

Ook is het belangrijk om te kijken of de Bluetooth speaker met de accu opgeladen wordt via een normale stekker of dat er ook een mogelijkheid is om deze op te laden door middel van een USB kabel, daardoor kun je hem ook extern opladen via je laptop of computer of zelfs een powerbank. Daarnaast is het handig om te kijken hoe lang je oplaadkabel is als deze via het stopcontact moet worden opgeladen.

Welke Bluetooth speakers hebben de beste geluidskwaliteit?

Een van de belangrijkste zaken als je een bluetooth speakers vergelijken serieus wil nemen is natuurlijk de geluidskwaliteit. Je hebt de keuze uit een enorm aanbod speakers en deze varieren in diverse soorten, maten en prijsklasses.

Doorgaans is de geluidskwaliteit van een kleine Bluetooth speaker wat minder in vergelijking met een grotere speaker, deze is nameljk te klein voor een indrukwekkend en breed geluid, het kan echter zijn dat een fabrikant verschillende drivers heeft toegevoegd voor hoog, midden en laag geluid waardoor de kwaliteit sterk verbeterd kan worden.

Over het algemeen zien we dat duurdere Bluetooth speakers over het algemeen beter geluid hebben, in principe is er meestal wel een verband te vinden tussen prijs en audiokwaliteit, dat komt omdat er standaard meer drivers worden toegevoegd en dat er gebruik is gemaakt van een basspoort en een grotere klankkast.

Hoe koppel ik een Bluetooth speaker aan mijn iPhone?

Het koppelen van een Bluetooth speaker aan je iPhone is gelukkig niet moeilijk, er zijn echter wel een aantal dingen die je even moet regelen. Zo moet je de laatste versie van je updates geinstalleerd hebben en is het belangrijk dat zowel je iPhone als je Bluetooth speaker volledig opgeladen zijn om de beste verbinding te leggen.

Stap 1 : Zorg er voor dat je iPhone is voorzien van de laatste updates

Stap 2: Open je instellingen op de iPhone en selecteer algemeen

Stap 3: Kies nu Software-Update en zorg er voor dat je deze installeert indien je telefoon aangeeft dat je nog een update kan draaien. Indien dit niet het geval is kun je doorgaan naar de volgende stap

Stap 4: Open de instellingen op je iPhone en klik op Bluetooth, zorg er daarna voor dat het schuifje op het scherm aan staat. Als hij groen kleurt betekent dit dat je hem ingeschakeld hebt, is het schuifje grijs dan staat Bluetooth nog steeds uit.

Stap 5: Zorg er voor dat je je Bluetooth speaker hebt ingeschakeld, je kunt hem instellen op de pairing stand om een verbinding te leggen met je telefoon of audioapparaat. Het kan zijn dat je je speaker eerst met een ander apparaat hebt gekoppeld, zorg er dan voor dat je deze ontkoppeld en dat je de pairing stand opnieuw handmatig activeert. Dat doe je meestal door de aan-knop wat langer in te houden. Sommige speakers beschikken over een aparte knop om een Bluetooth verbinding te leggen.

Stap 6 : Zorg er voor dat je je iPhone dicht bij de speaker houdt en wacht tot de naam van je Bluetooth speaker op het scherm verschijnt, zodra dit het geval is kun je de naam of het merk aanklikken en wordt er een koppeling gemaakt met je Bluetooth speaker.

Goedkope Bluetooth speakers in 2019

Fresh n Rebel Rockbox

Caliber HPG407BT

Sony SRSXB10 Groen

Veho 360 Mode Retro

Interessante filmpjes over Bluetooth speakers

Navigatie

Home
Draadloze speakers
Over Ons
Privacy Policy
Algemene voorwaarden
Contact