Draadloze speaker kopen? Direct de beste modellen en reviews van dit jaar bekijken en alle prijzen onafhankelijk vergelijken voor de beste prijs

✓ Onafhankelijk draadloze speakers vergelijken

✓ Direct de beste modellen & prijzen inzichtelijk

✓ Speciale aanbiedingen en acties direct verzilveren

1.

JBL Boombox Draadloze Speaker

✓ Deze draadloze speaker heeft een flinke accuduur van 24 uur.

Stof en spatwaterbestendig ontwerp zodat buitenshuis gebruik mogelijk is

Smartphone oplaadbaar via de USB uitgang van draadloze speaker

– Helaas kun je niet handsfree bellen via deze draadloze speaker

Score

2.

Marshall Woburn Draadloze speaker

 ✓ Je kunt apparaten die geen Bluetooth hebben verbinden met aux of WiFi verbinding

Bass, treble en volume is eenvoudig aan te sturen via draaiknoppen op de draadloze speaker

Een ingebouwde subwoofer zorgt voor een krachtig bassgeluid

– Je hebt geen beschikking over een accu waardoor de draadloze speaker niet buiten gebruikt kan worden zonder netstroom

Score

3.

KEF LSX Wireless Stereo Systeem 

✓ Door de Uni-Q driver klinkt je geluid helder en super gedetailleerd

Je kunt gemakkelijk verbinden door Bluetooth of WiFi te gebruiken

Makkelijk een extra subwoofer koppelen voor extra veel bass

Je hebt geen knoppen op de draadloze speakers zitten om bediening makkelijk te maken

Score

4.

Google Home Draadloze Speaker

✓ Maak gebruik van spraakbediening om je agenda, het weer, files en andere kennis van Google te ontvangen

Spraakbediening maakt het mogelijk om opdrachten uit te voeren zonder je tablet of smartphone te gebruiken

Je kunt makkelijk onderscheid maken tussen 6 stemmen waardoor meerdere mensen gebruik kunnen maken van deze draadloze speaker

– Je hebt een Google account nodig om functie zoals agendabeheer te gebruiken

Score

5.

Sonos One Draadloze Speaker

✓ Door gebruik te maken van deze Sonos draadloze speaker heb je eenvoudig de beschikking over surround of multiroom geluid

Maak gebruik van allerlei streamingdiensten zoals Spotify, Apple Music of Deezer

Touchbediening maakt het makkelijk om muziek te regelen zonder gebruik van een tablet of smartphone

– Helaas geen Bluetooth ondersteuning voor de Sonos One

Score

Populaire draadloze speakers in 2019

JBL Charge 3 Stealth

JBL Flip 3 Stealth

Google Home Mini

Sonos One Wit

Meest gestelde vragen over draadloze speakers

Wat is een draadloze speaker precies?

De naam zegt het natuurlijk al, een draadloze speaker is een luidspreker die zonder kabel muziek kan  afspelen. Over het algemeen beschikken draadloze speakers over een ingebouwde accu of batterijen.

Over het algemeen zien we toch dat er nog wel eens wat onduidelijkheid bestaat over draadloze speakers, dat komt omdat fabrikanten nog wel eens met dit soort termen spelen, de vorm draadloos wordt ook nog wel eens gekoppeld aan speakersmet een draad, het is bij dat type ‘draadloze speakers’ nodig om een voeding te gebruiken om muziek te kunnen afspelen.

Over het algemeen wordt dit draadloos muziek luisteren ook wel streamen genoemd, dat houdt in dat je  muziek of enige vorm van audio via een apparaat naar de speaker wordt gestuurd zonder tussenkomst van een kabel. Het is dus altijd aan te raden om goed te kijken naar hoe ”draadloos” een speaker daadwerkelijk is.

 

Welke soorten draadloze speakers zijn er allemaal?

Zoals je waarschijnlijk al verwacht had zijn er diverse soorten draadloze speakers beschikbaar, de keuze voor zo’n draadloze luidspreker is geheel afhankelijk van het gebruik. Je hebt namelijk speakers die geschikt zijn om buiten te gebruiken zoals op het strand of in de tuin maar er zijn ook genoeg draadloze speakers die binnenhuis gebruikt worden. Ook zit er nog een verschil in compabiliteit, zo heb je speakers die communiceren met Bluetooth via de smartphone of tablet of kun je de speaker laten communiceren met WiFi.

Een draadloze speaker die je binnenshuis gebruikt zijn over het algemeen wat groter en hebben de beschikking over meer functies en streaming mogelijkheden. Vaak zie je wel dat dit soort speakers beschikken over een kabel of voeding. Het design is over het algemeen wat strakker omdat dit beter in de huiskamer past.

Je hebt ook nog draadloze speakers die echt geschikt zijn om te koppelen aan je smartphone of tablet, deze kunnen ook nog gebruikt worden in diverse docks. Je kunt dan je draadloze speaker in een dock plaatsen om vervolgens muziek af te spelen via je smartphone. Ook dit soort modellen hebben over het algemeen een kabel of voeding nodig en zijn een stuk groter als luidsprekers die buitenshuis worden gebruikt.

Daarnaast heb je ook nog draadloze speakers die aangesloten worden op een compleet systeem, deze worden door heel het huis gebruikt waardoor je in meerdere ruimten draadloos muziek kunt luisteren. Deze multi-room systemen zul je waarschijnlijk wel kennen van de grote merken Sonos of HEOS. Het is met dit soort draadloze luidsprekers mogelijk om de totale aansturing via je smartphone te regelen.

Hoe werkt het streamen van muziek precies?

Als je muziek draadloos wil afspelen dan kun je je wel voorstellen dat het streamen van muziek een van de belangrijkste onderdelen is van draadloze speakers. Dit streamen kun je op allerlei verschillende manieren regelen met diverse standaarden. Het ligt er maar net aan welke bron je kiest en of de muziek die je afspeelt wordt ondersteunt.

Je kunt namelijk muziek afspelen via Bluetooth, WiFi of gewoon via de AUX ingang. De bron die je kiest hangt natuurlijk af van het apparaat waar je muziek mee streamt. Over het algemeen kun je stellen dat Bluetooth niet altijd de hoogst mogelijke kwaliteit behaald, toch is het handig, snel en ben je niet afhankelijk van een WiFi netwerk.

Ook heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van diensten zoals Apple Airplay. Deze streamingstandaard van Apple maakt het mogelijk om muziek te streamen vanaf ieder mogelijk apparaat van Apple. Je hebt voor deze techniek wel WiFi nodig tenzij je een draadloze speaker hebt die ook beschikt over AirPlay Play Direct. Eigenlijk kun je deze dienst vergelijken met Bluetooth, deze apparaten worden namelijk gekoppeld over een klein netwerk tussen de 2 apparaten.

Ook kun je gebruik maken van DLNA, daar kun je ook muziek mee streamen over WiFi. De bron zoals je smartphone of laptop is dan gekoppeld aan je WiFi netwerk en zo wordt de connectie gelegd met je draadloze speaker.

Je hebt dit vast wel eens gemerkt toen je je televisie koppelde met je laptop of dat je video’s vanaf je tablet koppelde aan je TV om een filmpje af te spelen. Ook fabrikanten van draadloze speakers communiceren via deze techniek, het is dan ook mogelijk om diverse speakers met elkaar te laten communiceren via DLNA.

 

Moet ik kiezen voor een WiFi of Bluetooth draadloze speaker?

We kunnen ons voorstellen dat je misschien aan het twijfelen bent over de keuze voor een draadloze speaker, de verschillen lijken misschien klein maar kunnen toch een flinke impact hebben op het gebruik.

Als je een WiFi speaker gebruikt verbindt je deze met draadloos internet en je smartphone terwijl je met Bluetooth geen beschikking hoeft te hebben over een WiFi netwerk.

Je legt daar de directe verbinding mee meteen apparaat. Over het algemeen is het signaal van een WiFi speaker wat groter en beter en heb je de beschikking over een hogere geluidskwaliteit.

Dat is met een Bluetooth speaker vaak net wat anders, je hebt bijna altijd de beschikking over een accu en de geluidskwaliteit is iets minder. Wel kun je deze makkelijk meenemen naar een park of op vakantie naar het strand

Zoals net besproken zijn Bluetooth speakers uitermate geschikt om mee te nemen op vakantie, naar het park of op een feestje. Deze draadloze speaker heeft namelijk een ingebouwde accu en de speakers zijn verkrijgbaar in allerlei formaten die bij elke situatie passen.

Je hebt namelijk mini speakers die in je jas passen, middelgrote speakers die je in de tas kunt doen en grote speakers met een handvat die je mee kunt nemen naar feestjes of kunt gebruiken op de bouwplaats.

Daarnaast zijn sommige van deze draadloze speakers ook nog eens waterdicht waardoor je ze makkelijk kunt gebruiken aan de waterkant.

Als je je draadloze speaker vooral thuis wil gebruiken en wellicht op zoek bent naar een multiroom systeem zijn WiFi speakers de juiste keuze voor jou, deze draadloze speakers kun je namelijk draadloos verbinden via een thuisnetwerk in combinatie met je smartphone, laptop of tablet.

Daardoor heb je de beschikking over geluid door heel het huis heen en kun je in iedere kamer je speakers koppelen via de WiFi verbinding.

 

Wat is een slimme speaker precies?

De afgelopen tijd hebben de slimme speaker intrede gemaakt in Nederland, je kent de bekende Amazon Echo en Google Home waarschijnlijk wel van de reclames die de afgelopen tijd voorbij kwamen. Maar wat is zo’n slimme speaker nu eigenlijk en is het een soort draadloze speaker?

Nou het antwoord op die vraag is gelukkig simpel, een slimme speaker of smart speaker is een draadloze speaker die je opdrachten kunt geven met je stem. Dat betekent overigens niet dat je alleen maar commando’s kunt geven om deze slimme speaker te besturen maar je kunt ook zaken zoals het licht of muziek aansturen met commando’s.

Als je bekend bent met Siri van Apple of Bixby van Samsung heb je een goede graadmeter over wat een slimme speaker eigenlijk is, het enigste verschil is dat de slimme speaker op de achtergrond gelud kan filteren en in staat is om opdrachten te horen. Ook kun je gebruik maken van een telefoonhouder voor de auto om spraakbesturing te gebruiken.

Wat voor ondersteuning heeft de draadloze speaker nodig vanuit de apparatuur of bron?

Draadloze speakers kunnen dus op verschillende manieren muziek streamen. Dat kan via een divers aantal bronnen, je moet dus wel opletten welke bron precies ondersteunt wordt.

Bijna elke smartphone heeft tegenwoordig Bluetooth en WiFi waardoor het best makkelijk wordt om een geschikte draadloze speaker te vinden.

Daarnaast heb je ook nog toevoegingen op bepaalde telefoons zoals de iPhone die voorzien is van Airplay. Ook tablets zijn makkelijk te gebruiken met Bluetooth en WiFi en hetzelfde is waar voor laptops en computers.

We raden je dus aan om wel even onderzoek te doen naar de ondersteuning van je draadloze speaker, sommige apparaatuur zoals een oudere MP3 speler beschikt niet over Bluetooth of WiFi, deze beschikken voornamelijk over analogen aansluitingsmogelijkheden zoals een AUX verbinding of USB ingang.

Op welke specificaties moet ik letten voordat ik begin aan een draadloze speaker kopen?

De specificaties zijn vaak een lastig onderwerp, toch hoef je er bij draadloze speakers niet echt op te letten. Als je een speaker voor buiten koop weet je meestal wel dat de geluidskwaliteit wat minder zal zijn ten opzichte van een draadloze speaker die je binnenshuis gebruikt. Het is natuurlijk logisch dat een Bluetooth luidspreker die je aansluit op je smartphone deze kwaliteit ook niet gaat evenaren. Als je wel naar de specificaties wil kijken is het verstandig om in ieder geval te kijken naar de ondersteuning van bronnen, het frequentiebereik en het totale vermogen van de draadloze speaker.

De kwaliteit van je draadloze speaker hangt af van een aantal factoren en vooral het doel waar je de luidspreker voor aanschaft. Je kunt namelijk al een prima Bluetooth speaker kopen tussen de 30 en 50 euro. Deze kun je gebruiken in de tuin of als je wat muziek wil luisteren terwijl je  aan het studeren bent aan je bureau.

Wil je een kwaltitatief goede draadloze speaker dan ben je al snel 200 euro of meer kwijt, en wil je nog een treetje over met meerdere speakers die door heel het huis geplaatst kunnen worden met allerlei hoogwaardige opties dan ben je 500 euro of meer kwijt. Zoals je ziet ligt het vooral aan de kwaliteit die je zoekt en waar je de draadloze speakers voor wil gebruiken. Je budget speelt daarna een grote rol in de keuze voor de perfecte luidspreker.

 

Hoe koppel je een draadloze speaker en wat is Casten precies?

Voordat je muziek kunt horen uit een draadloze speaker moet deze eerst gekoppeld worden met een bron, het ligt er dan ook aan of je gebruik maakt van Bluetooth of WiFi. Als je een Bluetooth speaker hebt moet je deze activeren via je Bluetooth instellingen via je smartphone.

Eerst schakel je deze functie dus in en vervolgens kies je de naam van de speaker om te pairen. Nadat je dat gedaan hebt druk je meestal op een knopje op de speaker en klaar is kees, je muziek begint nu af te spelen.

Ook kan het zijn dat je een WiFi speaker hebt, deze draadloze speaker sluit je vaak aan via je WiFi netwerk in combinatie met een app op je telefoon of tablet. Maar het komt ook nog wel eens voor dat mensen muziek willen streamen naar de televisie door gebruik te maken van de Chromecast.

Dat noemen we Casten, zo kun je diverse muziekdiensten zoals Spotify of Deezer koppelen aan je draadloze speaker door deze te casten naar je televisie. Dat is handig want je kunt op deze manier altijd muziek streamen op een alternatieve manier.

Dat is ook handig als je gebruik maakt van een slimme speaker omdat je deze met commando’s muziek kunt laten casten. Daarnaast heeft het nog een voordeel want door te kiezen voor de Chromecast hoeft je telefoon geen batterij te gebruiken om muziek af te spelen.

Kun je alle muziekdiensten streamen via je draadloze speaker?

Bijna elke muziekdienst zoals Spotify of Deezer kan gemakkelijk gebruikt worden in combinatie met een draadloze speaker. Daarbij heb je vaak de ondersteuning van bijvoorbeeld Spotify connect, draadloze luidsprekers hebben vaak de mogelijkheid om direct in-app gebruik te maken van de streaming optie.

Daardoor haalt de draadloze luidspreker zelf alle muziek op waardoor je telefoon eigenlijk alleen als een afstandsbediening werkt, dat scheelt dan weer batterij en het is bovendien een functie die veel gemak biedt.

Goedkope draadloze speakers in 2019

iDance Audio Blaster BM

JBL Go

Trust Fyber Go

Fresh n Rebel Rockbox Slice

Interessante filmpjes over draadloze speakers