Smartwatch kopen? Bekijk direct alle beste smartwatches & reviews van dit jaar en vergelijk alle prijzen onafhankelijk voor de beste prijs.

✓ Volledig onafhankelijk smartwatch vergelijken

✓ Direct de beste modellen & prijzen inzichtelijk

✓ Speciale aanbiedingen en acties direct verzilveren

1.

Apple Watch Series 4 44mm

✓ Slimme horloge alarmeert vooraf ingestelde contacten wanneer hij een val registreert.

Bij een hoge of lage hartslag krijg je een melding dankzij de verbeterde hartslagsensor.

Met de ingebouwde gps sensor toont de smartwatch je snelheid, afgelegde afstand & route.

– Nieuwe ECG functie om met smart watch een hartfilmpje te maken werkt nog niet

Score

2.

Samsung Galaxy Watch 46mm 

 ✓ Door stand alone Spotify functie luister je muziek via de smartwatch zonder je smartphone

Gebruik apps van derden op je smartwatch, zoals Buienradar of NS Reisplanner

Mega sterk Corning Gorilla Glass SR+ saffierglas zorgt er voor dat de smartphone tegen krassen beschermd is

– De smartwatch beschikt niet over een ingebouwde thermometer, daardoor kun je geen buitentemperatuur meten.

Score

3.

Garmin Fenix 5 Plus 

✓ Offline via Spotify naar je favoriete muziek luisteren, zonder je smartphone mee te nemen.

Door de geïntegreerde hartslagmeter meet je eenvoudig je hartslag.

Met de gps sensor en GLONASS navigeer je de Garmin Fenix 5 Plus 

Het is niet mogelijk om te bellen met deze slimme horloge.

Score

4.

Garmin Vivoactive 3 Music

✓ Door de ingebouwde muziekspeler luister en bedien je je favoriete muziek gemakkelijk

Door de geïntegreerde hartslagsensor meet je je hartslag gemakkelijk via je pols.

De ingebouwde gps sensor meet nauwkeurig je afstand en snelheid op je smartwatch

– Het is niet mogelijk om te bellen met dit type slimme horloge

Score

5.

Fitbit Charge 3 

✓ Met de handige activity tracker meet je traptreden, stappen ,calorieverbruik & je slaap

Door de geïntegreerde hartslagsensor meet de tracker je hartslag via je pols.

De Charge 3 toont notificaties en updates die je op je smartphone binnenkrijgt.

– De activity tracker beschikt niet over een ingebouwde gps sensor. Koppeling met de GPS van smartphone is wel mogelijk

Score

Populaire smartwatch in 2019

Polar Vantage M

Garmin Vivoactive 3

Fossil Q Explorist HR

Fitbit Versa

Meest gestelde vragen over smartwatches

Waarom zou ik een smartwatch aanschaffen?

Het komt maar wat vaak voor dat mensen ons vragen waarom ze eigenlijk een smartwatch moeten kopen, het nu is niet altijd duidelijk en nog niet iedereen weet precies welke functies er allemaal beschikbaar zijn op zo’n slimme horloge.

Om je te helpen gaan we beschrijven waarom je een smartwatch kunt kopen, over het algemeen bestaan de meeste slimme horloges uit 5 handige functies die je kunt gebruiken door de verbinding met je telefoon:

Makkelijk berichten ontvangen en bekijken

Zo kun je berichten van Whatsapp of smsjes ontvangen en wordt je meteen op de hoogte gesteld via je smartwatch, omdat je je telefoon een stuk minder gebruikt zul je merken dat de batterij van je smartphone een stuk langer meegaat.

Ook kun je direct inzicht krijgen in je agenda omdat deze ook gekoppeld is aan je slimme horloge.

Zo weet je zeker dat je nooit meer afspraken vergeet en kun je ten alle tijden je agenda checken op je pols. Maar dat is niet het enige want je hebt de beschikking over nog een paar hele handige functies die je goed op weg kunnen helpen met dagelijkse bezigheden.

Smartwatch activity tracker gebruiken

Denk bijvoorbeeld aan de handige activity tracker waar je je gezondheid mee in de gaten kunt houden, denk dan aan een hartslagmeter of een activity tracker die al je stappen van de dag meetbaar maakt.

Daarbij heb je met sommige smartwatches ook de mogelijkheid om technische snufjes zoals geluidsherkenning en online betalen mogelijk te maken.

Waar wordt een smartwatch allemaal voor gebruikt?

Je kunt tegenwoordig al een hele hoop met een smartwatch, zo kun je hem gebruiken voor het lezen van berichten of e-mails op je telefoon. Ook kun je allerlei applicaties installeren en de slimme horloge als het ware nog slimmer maken om meer mogelijkheden te gebruiken.

Doorgaans kun je de meeste smartwatches voor de volgende functies gebruiken. Het is wel belangrijk om je te beseffen dat niet elk type dezelfde functionaliteit heeft.

– Het meten van je hartslag met een hartslagmeter

– Al je e-mails en berichten van je telefoon aflezen

– Je stappen tellen met een handige stappenteller

– Het afspelen van muziek en video’s

– Het gebruiken van navigatie

– Het maken van foto’s als er een camera aanwezig is

De technologie wordt steeds beter en beter

De afgelopen tijd worden smartwatches steeds slimmer, de techniek wordt natuurlijk veel beter en je ziet dat de hardware de afgelopen 2 jaar al een stuk sneller en effectiever is geworden waardoor je meer mogelijkheden hebt tot uitgebreidere functies die je leven een stuk makkelijker maken.

Maak gebruik van GPS op je smart horloge

Zo heb je tegenwoordig ook de mogelijkheid om je smartwatch te koppelen met een GPS, daardoor kun je de hardlooproute vastleggen en ook gebruik maken van navigatie.

Sommige smartwatches hebben al een GPS aan boord, er zijn ook types beschikbaar waarbij het nog steeds nodig is om je telefoon mee te nemen. Dat komt doordat de smartwatch de GPS functie van je telefoon gebruikt.

Een aantal tips & adviezen als je een smartwatch wil gaan kopen

Zoals je weet maken smartwatches het dagelijkse leven nog een stukje makkelijker, in feite tonen ze veel overeenkomsten met je smartphone. Ook deze slimme horloges draaien namelijk meestal op Android of iOS. Je moet bij smartwatches wel op een aantal zaken letten.

Let goed op de compatibiliteit van je smart watch

De eerste tip die we geven is dat je let op de compatibiliteit van de smartwatch, zo kun je geen gebruik maken van een Apple horloge met een Android telefoon. Kijk dus niet alleen naar het design en let goed op het besturingssysteem. Lees altijd even reviews en bekijk en vergelijk de features en technische specificaties met name op het mobiele systeem waar de slimme horloge op draait.

Waar wil je de smartwatch voor gebruiken?

De tweede tip die we geven is dat je goed kijkt naar je eigen levensstijl, waar wil je de smartwatch allemaal voor gebruiken? Er zijn namelijk behoorlijk wat verschillende soorten designs en functies.

Let bijvoorbeeld op de batterij duur, de grootte van het display en of je gebruik wil maken van functies voor sport zoals hardlopen.

Als je van plan bent om veel gebruik te maken van je smartwatch raden we je aan om een type te kiezen met een grote batterij.

De batterij is natuurlijk een belangrijk onderdeel

Bij intensief gebruik is een sterke batterij natuurlijk een echte must, het type scherm maakt daarbij een flink verschil. Als je kiest voor een zwart of wit scherm kun je behoorlijk lang vooruit, deze batterijen gaan namelijk zeker 4 tot 5 dagen mee. Als je kiest voor een gekleurd scherm is dit aanzienlijk minder met een gemiddelde van 2 dagen

Nog een tip die we je mee willen geven is om vooral voor gemak te gaan, kies een smartwatch die makkelijk werkt en handig in gebruik is. Je hebt allerlei smartwatches beschikbaar die enorm veel functies hebben ingebouwd waar de meeste mensen niet op zitten te wachten.

Dat maakt het gebruik soms wat ingewikkeld, als je daar niet naar op zoek bent kun je beter voor een simpeler model gaan.

Kijk naar de waterdichtheid van je smart watch

De laatste tip die we je geven is om te kijken naar de waterdichtheid, als je vaak in de buurt bent van water of je veel sport en zweet wil je natuurlijk wel een waterdicht type hebben.

Ook raden we je aan om goed naar de prijs/kwaliteitsverhouding te kijken. De prijzen varieren namelijk behoorlijk tussen de €50,00 en €1000 euro afhankelijk van de functies en kwaliteit. Wil je meer weten over unieke plekken waar slimme horloges worden ingezet? Laatst kwam er weer een artikel over gevangenissen en slimme horloges uit.

Welke smartwatch gebruik je met welke telefoon?

Als je een smartwatch wil gebruiken moet je rekening houden met het type telefoon dat je hebt, zo heb je tegenwoordig smartwatches van de merken HTC, LG, Huawei en Samsung.

Smartwatch Android?

Al deze merken werken standaard op Android, het is dus slim om te kijken of je slimme horlogen hetzelfde besturingssysteem heeft zodat deze goed kan communiceren met je smartphone.

Het kan zelfs zo zijn dat smartwatches alleen maar met bepaalde type telefoons werken. Zorg er daarom voor dat je altijd even onderzoek doet naar de besturingsystemen van smartwatches en of deze compitabel zijn met elkaar.

Smartwatch met iOS?

Als je een Apple Watch hebt gekocht kun je het al raden, deze kun je alleen gebruiken met een iPhone of iPad. Het is bij de slimme horloges van Apple bijna altijd bepalend of er een iOS besturingssysteem aanwezig is waarmee een koppeling gemaakt kan worden met de Apple Watch.

Hoe werkt het slaap meten precies op smartwatches?

Over het algemeen wordt je slaap gemeten door sensoren die in de smartwatch verwerkt zijn, de gedachte achter het slaap meten is als volgt. Als je lang stil ligt dan slaap je waarschijnlijk diep en lekker, als je veel in beweging bent zul je wat onrustiger slapen.

Met de slaapmeter van een smartwatch wordt er dus als het ware gemeten hoeveel je beweegt tijdens je slaap. Je kunt na een nacht rust s’ochtends kijken of je veel hebt lopen woelen of dat je weinig hebt bewogen in je slaap, daarmee kun je dan een realistisch beeld krijgen van je nachtrust.

Is de slaapmeting wel altijd betrouwbaar?

Toch klopt de meting niet altijd, als je stil ligt wil dat natuurlijk niet altijd zeggen dat je slaapt, daarnaast is er ook geen consensus over het bewegen in je slaap. Als je veel beweegt in je slaap wil het namelijk niet zeggen dat je perse wakker bent of slecht slaapt.

Ook kan het zijn dat je smartwatch de bewegingen van je bedpartner meet. In principe zijn de metingen dus een indicatie en geen feitelijke analyse.

Toch vinden veel mensen het prettig om te meten hoe hun slaap precies verloopt, het is natuurlijk ook wel leuk om een beeld te krijgen van je slaap en je kunt in de vorm van grafieken wel enigszins uitspraken doen over je slaapgedrag over een aantal weken.

Daardoor krijg je wel degelijk inzicht in je slaappatroon. Je kunt met de slaapmeter op een smartwatch namelijk wel goed zien welke nachten je minder goed hebt geslapen, stel dat je bijvoorbeeld gesport hebt dan kun je zien wat voor invloed dit precies heeft op je slaap.

Slaapgewoontes verbeteren met je smartwatch

Dat kan je helpen om je gewoontes te verbeteren. Kortom, de slaapmeter van een smartwatch geeft een simpele indicatie van je slaapgedrag maar moet absoluut niet als maatstaf voor goede of slechte slaap worden genomen.

De metingen zijn te onbetrouwbaar om echte uitspraken te doen over je slaapgedrag, als je dus echte slaapproblemen hebt raden we je aan om met experts te praten, een slaapmeter op je smartwatch gaat je dan niet verder helpen.

Hoe kun je je hartslag meten met een slimme horloge?

Je hartslag meten kan erg handig zijn, zeker als je vaak aan het sporten bent kan je hartslag je veel vertellen over je conditie. Met een smartwatch krijg je inzicht in je hartslag, je kunt deze doorgaans meten met een borstband of hartslagmeter.

Met een smartwatch kun je meestal geen koppeling maken met de losse hartslagband, met veel sporthorloges is dat echter wel mogelijk.

Als je gebruik maakt van een borstband kun je deze rond de borst plaatsen, voor dat je gebruik maakt van deze borstband is het handig om deze vochtig te maken zodat de hartslag beter wordt gemeten.

Vervolgens kun je met je smartwatch de gegevens over je hartslag aflezen, je hebt daarbij de beschikking over diverse apps om je hartslag inzichtelijk te maken.
Daarnaast kun je ook gebruik maken van een sporthorloge met een externe hartslagmeter, deze hoeft helemaal niet duur te zijn.

Niet alle smartwatches hebben de beschikking over een koppeling met een borstband, veel slimmer horloges maken namelijk gebruik van een ingebouwde hartslagmeter, deze meet via een sensor de hartslag in de pols.

De lichtjes die door je huid schijnen meten de reflectie van de hoeveelheid bloed die bij elke hartslag wordt rondgepompt, daardoor krijg je een goed beeld van je hartslag.

 

Waar moet je op letten als je een smartwatch voor hardlopen zoekt?

Veel mensen zijn op zoek naar een goede smartwatch voor tijdens het hardlopen, maar wat zijn nu eigenlijk de beste hardloophorloges?

Het is in ieder geval slim om een smartwatch te kiezen met een ingebouwde GPS functie en hartslagmeter. Dat is logisch want met een hartslagmeter kun je je hartslag altijd monitoren tijdens en na het hardlopen.

  • Daarbij kun je de GPS functie gebruiken om je hardlooproutes op te slaan en om verschillende statistieken over je dagelijkse looprondes te monitoren.
  • Daarbij kun je met een GPS functie ook je hardloopprestaties blijven monitoren, je ziet hoe snel je loopt en welke afstand je precies hebt afgelegd.

Beste smartwatch voor sporten

Daarnaast heb je ook een goed beeld over de route die je hebt afgelegd. Het is wel prettig als je een aantal weken je gemiddelde snelheid, je maximum snelheid en het beste tempo hebt kunnen bijhouden.

Ook kun je je voortgang en verbeteringen bijhouden met een smartwatch voor hardlopen, zo weet je zeker dat je je hardloopdoelen haalt en blijft bijhouden.

Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om je smartwatch te koppelen aan je telefoon, deze zorgt er dan voor dat de statistieken worden bijgehouden, dat is aan de ene kant fijn maar het gewicht van de telefoon kan storend zijn tijdens het hardlopen.

Smartwatches en hardlopen

Nog een belangrijke functie voor hardlopers is de hartslagmeter, deze laat namelijk precies zien hoe intensief je bezig bent en op basis van je hartslag kun je beslissen om je tempo te verhogen of verlagen.

Over het algemeen hebben mensen die serieus aan hardlopen doen bepaalde schema’s, je kunt deze een stuk makkelijker monitoren en verbeteren als je een smartwatch om hebt.

Moet je kiezen voor een sporthorloge, activity tracker of smartwatch?

Als je wil kiezen voor een sporthorloge heb je veel mogelijkheden om inzicht te krijgen in de voortgang van je training. Je hebt over het algemeen de mogelijkheid om sportprofielen te selecteren waarbij je snelheid, afstand, hartslag en de afgelegde routes te analyseren.

Daarbij heb je meestal de mogelijkheid om deze statistieken te analyseren in tabellen en grafieken. Daardoor heb je de mogelijkheid om jezelf te verbeteren en kun je externe sensoren toevoegen zoals een hartslagsensor of snelheidsmeter.

  • Een sporthorloge geeft vaak een uitgebreid inzicht in je trainingen en hardloopsessies
  • Vaak een relatief groot design, vaak geen touchscreen beschikbaar

Wil je meer zicht hebben op je levensstijl en lichaamsbeweging die je op een dag krijgt? Dan is de activity tracker smartwatch een prima middel om hier zicht op te krijgen. De activity tracker is voornamelijk ontworpen om 24/7 activiteiten en gezondheid te meten.

Je kun makkelijk doelen instellen en je dagelijkse activiteiten volgen en bijsturen. Je kunt dan denken aan het meten van je slaap, een stappenteller of het aantal calorieën dat je gegeten hebt.

  • Een activitity tracker is vaak comfortabel te dragen, zelfs tijdens het slapen
  • Als je een goede inschatting wil maken van je activiteiten heb je vaak apps nodig

Zoek jij extra gemak door de dag heen en een verlengstuk voor je telefoon? Dan is de smartwatch een prima oplossing, je zult merken dat er behoorlijk veel overeenkomsten zijn tussen je smartphone en je smartwatch.

Zo heeft een smartwatch vaak een eigen besturingssysteem zoals Android of iOS. Je kunt makkelijk apps downloaden, berichten beantwoorden of muziek luisteren. Zelfs social media checken is heel makkelijk op de nieuwste smartphones, daarbij heb je ultieme grip op je agenda want je krijgt altijd handige notificaties over afspraken.

  • Smartwatches hebben vaak een handig touchscreen en helpen je om zicht te houden op je berichten en agenda
  • Een smartwatch is vaak vrij lomp vormgegeven en ook gericht op design, daardoor zijn ze minder geschikt voor sport

 

5 redenen om te kiezen voor een smartwatch

Steeds meer mensen kiezen voor een smartwatch, maar waarom eigenlijk? Heb je er echt een nodig en is het nuttig voor dagelijks gebruik? Om je een idee te geven hebben we een aantal redenen beschreven voor het gebruik van een smartwatch.

Misschien irriteer jij je ook zo aan die trillende telefoon waardoor je telkens opnieuw moet kijken naar een berichtje of e-mail. Dit probleem los je op met een smartwatch want je krijgt notificaties waardoor je direct ziet of het om een belangrijk bericht gaat of niet. Ook kun je telefoontjes opnemen of weigeren zonder dat je je telefoon hoeft te pakken.

Dit geeft de mogelijkheid om een stuk discreter om te gaan met berichten of telefoontjes, sommige mensen vinden het storend of ongeïnteresseerd ogen als je telkens je telefoon pakt. Dit probleem los je efficiënt op met een smartwatch, even naar je pols kijken en je weet direct waar je aan toe bent.

Nog een groot voordeel van smartwatches is de functie om je agenda goed te bekijken. Als je gebruik maakt van Android of iOS is het mogelijk om de agenda van je smartphone of computer te synchroniseren met je slimme horloge.

Daarbij kun je kiezen voor notificaties voor belangrijke acties zodat je nooit meer een afspraak mist, ook kun je een trilling kiezen in je smartwatch waardoor je direct weet dat er een belangrijke afspraak aankomt zoals je gewend bent van je smartphone.

Ook heb je de beschikking over een handige stappenteller waardoor je precies ziet hoeveel je op een dag gelopen hebt. Daarnaast berekenen smartwatches ook nog hoeveel calorieën je verbrand hebt en kun je de beschikking hebben over een hartslagmeter of slaapsensor.

Je kent deze functies waarschijnlijk wel van de telefoon, het kan echter zijn dat je deze even niet bijhebt waardoor deze tellers stoppen. Het fijne van je smartwatch is dat je deze de gehele dag omhebt waardoor de data een stuk betrouwbaarder is.

Ook heb je de beschikking over GPS op veel smartwatches, daardoor kun je gemakkelijk je navigatie gebruiken om naar locaties te reizen zonder gedoe. Ook kun je instellen dat de smartwatch een gesproken navigatie instelt waardoor je gesproken aanwijzingen ontvangt om op de juiste locatie aan te komen.

Luister je vaak muziek? Dan is een smartwatch ook een handige toevoeging op je telefoon. Je kunt gemakkelijk gebruik maken van je smartwatch om je muziek te bedienen vanaf je pols. Zo kun je nummers overslaan, het volume aanpassen en heb je zelfs de beschikking over een geïntegreerde muziekspeler. Ook is het mogelijk om muziek op te slaan op sommige smartwatches, je hebt vaak ongeveer 1GB intern geheugen waar je je favoriete muziek kan opslaan. Je kunt je smartwatch dan koppelen via Bluetooth en altijd genieten van je favoriete nummers.

Waarom kiezen voor een hybride horloge i.p.v een smartwatch?

Wat is een hybride horloge en waarom zou ik hier voor kiezen als ik ook een smartwatch kan aanschaffen. Nou dat is simpel, de hybride horloge is een combinatie tussen een smartwatch en een traditioneel horloge zoals je gewend bent. Je hebt de beschikking over een analoge wijzerplaat en je hebt wel een aantal handige functies die je kent van smartwatches.

Hybride horloges zijn vooral geschikt voor mensen die het uiterlijk van een normaal horloge willen hebben in combinatie met een paar technische snufjes.

Je hebt vaak de beschikking over een analoge klassieke wijzerplaat zonder digitaal scherm. Daardoor heb je het gevoel alsof je een normaal horloge om hebt maar er is meer aan de hand, je hebt namelijk de beschikking over wat technische extra’s.

Een hybride horloge heeft namelijk de mogelijkheid om je te updaten over eventuele berichtjes die je binnenkrijgt op je smartphone.

Je kunt je telefoon koppelen met Bluetooth en blijft daardoor altijd op de hoogte van inkomende oproepen of notificaties van Whatsapp of je agenda.

Ook heeft de hybride horloge een kleine, tweede wijzerplaat die laat zien hoe veel je bewogen hebt en kun je je horloge koppelen met een app op je smartphone. Daardoor weet je exact hoeveel stappen je gezet hebt en weet je precies of je je gestelde doelen van de dag hebt bereikt.

Nog een groot voordeel van een hybride horloge is dat je geen last hebt van het opladen. Een hybride horloge beschikt namelijk over een niet-oplaadbare knoopcel batterij die maar liefst 6 maanden meegaat voordat deze vervangen hoeft te worden.

De batterij gaat natuurlijk wel wat sneller leeg als bij een traditioneel horloge omdat je bepaalde functies gebruikt die nu eenmaal energie kosten maar het is een groot verschil ten opzichte van een normale smartwatch.

Hoe werkt betalen met een smartwatch eigenlijk precies?

Tegenwoordig is het mogelijk om met je smartwatch draadloze betalingen te doen in een winkel. Dit is wel afhankelijk van het type smartwatch dat je gekocht hebt maar over het algemeen kunnen bijna alle bekende slimme horloges contactloos betalen in elke winkel.

Contactloos betalen met smartwatch gaat makkelijk

Het is wel belangrijk dat je daarvoor je bankrekening of creditcard koppelt zodat je smartwatch precies weet met welke rekening er betaalt moet worden. Doorgaans kun je met de app van je smartwatch een betaaloptie activeren met de pincode van je slimme horloge, het werkt eigenlijk hetzelfde als een normale betaalkaart.

Zorg er voor dat je je smartwatch langs de betaalautomaat haalt en klaar! Je slimme horloge geeft een trilsignaal af en je krijgt een bericht dat de betaling is geslaagd. Makkelijker kan bijna niet, zeker fijn als je een keer je portemonnee bent vergeten of je pinpas niet bij hebt!

Goedkope smartwatch  2019

Huawei Band 2 Pro

Garmin Vivofit 4

Casio G-Shock GA-100B

Nokia Steel Black

Interessante filmpjes over smartwatches