Sonos WiFi speakers kopen? Bekijk direct alle beste modellen & reviews van dit jaar en vergelijk alle prijzen onafhankelijk voor de beste prijs.

✓ Onafhankelijk Sonos speakers vergelijken

✓ Direct de beste modellen & prijzen inzichtelijk

✓ Speciale aanbiedingen en acties direct verzilveren

1.

Sonos One Duo Pack

✓ WiFi speakers in een DUO Pack waardoor je goedkoper uit bent i.v.m. losse aankoop

Spatwaterbestendig ontwerp zorgt er voor dat je deze WiFi speaker op de badkamer kunt gebruiken

Makkelijk gebruik maken van ruim 60 verschillende streamingdiensten zoals Spotify, Deezer en Apple Music

– Je kunt de stembediening helaas nog niet gebruiken in Nederland en Belgie

Score

2.

Sonos Play 5

 ✓ De Sonos Play 5 beschikt over 6 sterke luidsprekers voor een helder geluid

Eenvoudig een surround of multi-room opstelling maken met deze Sonos WiFi speaker

Door het gebruik van Trueplay heb je mooi akoestisch geluid in je kamer

– Om Spotify te gebruiken heb je een premium account nodig

Score

3.

Sonos Sub Gloss 

✓ Door de Sub toe te voegen aan je Sonos WiFi speakersysteem krijg je diepe bass

Volledig draadloos ontwerp waardoor je de sub overal kunt plaatsen

Trillingen worden geneutraliseerd waardoor het geluid altijd zuiver klinkt

De Sub is alleen aan te sluiten op actieve Sonos WiFi speakers

Score

4.

Sonos Play 1

✓ Dubbele speakers zorgen voor een helder en krachtig geluid

Door extra Sonos WiFi speakers toe te voegen kun je gemakkelijk een surround systeem maken

Door Trueplay te gebruiken kun je het geluid van de speaker afstemmen op de akoestiek in je kamer

– Airplay van Apple wordt niet ondersteunt door de Sonos WiFi speakers

Score

5.

Sonos Play 1 Duo Pack

✓ Makkelijk muziek streamen naar elke kamer door het Sonos multi-room systeem

Sonos WiFi speakers verbinden met je eigen netwerk zonder dat je een kastje nodig hebt

De Sonos WiFi speakers ondersteunen iTunes, Spotify en internetradio

– Op dit moment is er geen Airplay ondersteuning mogelijk

Score

Populaire WiFi speakers in 2019

Google Home Mini

Google Home

Sonos One

Harman Kardon Citation 

Meest gestelde vragen over Sonos WiFi speakers

Meer informatie over de Sonos Play 1

De Sonos Play:1 is een van de kleinste en krachtigste speakers van dit moment. De vormgeving en het design zijn erg compact en je kunt er iedere kamer gemakkelijk mee voorzien van je beste muziek. Het geluid is verassend krachtig en vol, zeker als je kijkt naar het formaat.

De basstonen van de Play:1 zijn iets minder, maar dat is ook niet zo gek voor een speaker van dit formaat. Als je echter luistert naar de vocalen en hoge tonen kun je maar een ding denken, WOW wat een topgeluid. Het bassgeluid is overigens nog steeds dik in orde voor een speaker van dit formaat.

Daarnaast is de Play:1 vochtbestendig waardoor je hem perfect kunt gebruiken in de badkamer of in de keuken, als het niet regent kun je hem zelfs gebruiken in de achtertuin. Ook is de Play:1 gemakkelijk op te hangen aan de muur of aan een standaard te bevestigen door het compacte formaat.

De installatie van de Play:1 is een makkie, je hoeft de speaker alleen maar op de netstroom aan te sluiten door de stekker in het stopcontact te steken en de Sonos Controller app te gebruiken op je telefoon of tablet. De app zorgt er voor dat je binnen no-time je Play:1 speaker hebt aangesloten en begeleidt je door het makkelijk installatieproces. Doorgaans ben je in ongeveer 10 minuutjes klaar en kun je genieten van het geluid van de Play:1

De App is daarbij een waar genot, je krijgt na de installie direct de mogelijkheid om verschillende streamingdiensten te gebruiken om je favoriete muziek te luisteren. Je hebt de beschikking over Spotify, TuneIn en andere diensten zoals Deezer. Je hebt in de App direct toegang tot alle afspeellijsten die je in je account hebt ingesteld.

Je kunt de Play:1 alleen gebruiken voor streaming, het is niet mogelijk om deze aan te sluiten met een 3,5mm kabel of andere geluidsbron. Daarvoor moet je echt beschikken over een Playbase, Playbar of Sonos Connect. Alle verbindingsmogelijkheden werken via de App waardoor je de mogelijkheid hebt om een multiroom systeem of stereo paar te maken.

 

Meer informatie over de Sonos Play 5

De Sonos Play:5 is een van de paradepaardjes van Sonos. De behuizing ziet er modern en strak uit en past in bijna iedere woonkamer. Het ontwerp ziet er aan de voorkant simpel uit, je ziet eigenlijk alleen een roostertje en het logo.

Bovenop de Play:5 zie je een touchpad waar je de muziek mee kunt pauzeren, een ander nummer kunt kiezen en natuurlijk het volume kunt aansturen. Zo’n touchpad is handig want je kunt met een aantal veegbewegingen je favoriete nummer kiezen. Dat werkt over het algemeen handiger dan die ouderwetse drukknoppen.

De installatie van de Play:5 is een fluitje van een cent, je hoeft alleen maar de stekker aan te sluiten op het stopcontact en de Sonos Controller app te installeren, deze helpt je daarna verder met het installeren van de Sonos Play:5.

Binnen een minuutje op 10 ben je klaar en kun je gaan genieten van het geweldige geluid dat deze Sonos WiFi speaker levert. Je hebt de beschikkng over de Trueplay functie die er voor zorgt dat je de akoestiek helemaal kunt afstemmen op je woonruimte, daardoor heb je het meest optimale geluid ter beschikking.

Alle muziek kun je dus aansturen via een app. De Sonos controller app maakt het makkelijk om al je opgeslagen muziek, afspeellijsten of streamingdiensten in een handomdraai te bereiken. Zo heb je de beschikking over Spotify, TuneIN of andere diensten zoals Deezer. Ook heb je een makkelijk equalizer ter beschikking waarmee je de bass en treble helemaal kunt optimaliseren naar jouw wensen.

Het geluid van de Sonos Play:5 is subliem, door de 3 ingebouwde tweeters en midwoofers ben je gegarandeerd van krachtig en vol geluid. Ook klinkt het geluid opvallend helder als je bijvoorbeeld naar gitaarmuziek luistert. De basstonen willen soms nog wel eens overheersen maar in principe is dat niet storend. Een leuke extra is dat je de Play:5 horizontaal of  verticaal in je ruimte kunt plaatsen, door te kiezen voor een horizontale houding heb je een extra breed geluidsbeeld terwijl je met een verticale plaatsing het geluid op 1 vast punt kunt concentreren.

De Play:5 is vooral gericht op streamen maar heeft wel de mogelijkheid om gekoppeld te worden met een 3,55mm kabel. Je kunt dus makkelijk je laptop, tablet of telefoon koppelen met deze ingang. Ook kun je een hoofdtelefoon koppelen waardoor je bijvoorbeeld het geluid van je films of series kunt afspelen via de Sonos speaker.

De Play:5 is bij uitstek geschikt voor grote woonkamers, de krachtige geluidsprestaties zorgen er voor dat je een hoog volume kunt behalen terwijl de kwaliteit subliem blijft. Doorgaans wordt de Play:5 dan ook gebruikt als hoofdspeaker in een multiroom systeem. Als je wil beschikken over een zo’n realistisch mogelijk stereo geluid raden we je aan om nog 2 Sonos speakers te kopen zodat je ook nog een draadloos stereo paar hebt. De Play:5 is ook in de badkamer te plaatsen of in de keuken te gebruiken doordat het ontwerp vochtbestendig is, het ontwerp is alleen wat groter dus voor deze ruimtes raden we eerder de Sonos Play:1 aan.

Meer informatie over de Sonos Sub

De Sonos Sub is het absolute toppunt als je graag de beschikking wil hebben over bass geluid. Je hebt met deze Sonos subwoofer de beschikking over twee tegenover elkaar geplaatste drivers die er voor zorgen dat je extra veel krachtige lage tonen te horen krijgt. Door het toevoegen van de Sonos Sub heb je extra krachtig geluid bij je favoriete films of muziek.

Een voordeel is dat dit draadloze ontwerp op werkelijk elke plaats in je huis geplaatst kan worden, het platte ontwerp biedt zelfs de mogelijkheid om hem onder de bank te plaatsen.

Ook de Sonos Sub werkt op een WiFi netwerk een is te koppelen aan alle beschikbare Sonos speakers in je huis. Wil je de Sonos Sub gebruiken in een home cinema set? Dan is het handig om deze Subwoofer te koppelen met een Playbar. Als je daar nog twee Play speakers aan koppelt heb je de beschikking over een super krachtige 5.1 home cinema opstelling.

 

Kun je Sonos WiFi speakers buiten gebruiken?

Over het algemeen zijn de Play:1, Play:3 en Play:5 niet gemaakt voor buiten en zijn ze niet weerbestendig, toch kun je ze wel buiten neerzetten als er geen sprake is van slecht weer.

Het enige wat je daar wel voor nodig hebt zijn een stopcontact en een stabiele WiFi verbinding om buiten contact te maken met deze speakers. Als je echt op zoek bent naar weerbestendige Sonos WiFi speakers kun je gebruik maken van de Connect AMP met traditionele weerbestendige Sonos speakers.

Wat is Sonos Boost en Sonos Connect?

Als je merkt dat je speakers last hebben van de matige verbinding in je huis en je kunt niet optimaal genieten van je uitgebreide multiroom systeem. Dan is de Sonos Boost een geweldige oplossing, deze signaalversterker zorgt er namelijk voor dat je verbinding volledig stabiel wordt gemaakt voor je Sonos WiFi speakers.

De Sonos Boost maakt een eigen draadloze netwerk en zorgt er voor dat je muziek niet door andere signalen wordt verstoord, daardoor klinkt je muziek altijd helder en heb je geen last van ruis, haperingen of storingen. De Sonos Boost beschikt over 3 krachtige antennes die een krachtig signaal door heel je huis heen verzenden, daardoor wordt het een makkie om te genieten van je Sonos Multiroom systeem.

Als je nog de beschikking hebt over wat oudere Sonos speakers is  dit geen probleem, door  gebruik te maken van de Sonos connect kun je deze makkelijk toevoegen aan het draadloze Sonos systeem. Je hebt met de connect direct de mogelijkheid om dezelfde streamining en multiroom mogelijkheden te koppelen aan je ouder speakers.

De Sonos connect wordt aangesloten op je actieve speakers of receiver van je Sonos set. Als je de beschikking hebt over een set passieve speakers kun je deze aansluiten met een luidsprekerkabel, deze wordt dan verbonden met de Connect:amp. Door gebruik te maken van de Connect heb je namelijk een klasse D versteker die een krachtig vermogen van maar liefst 55 watt levert aan je speakers.

 

Hoe werkt het Sonos WiFi speaker systeem?

Dat is heel simpel,  je kunt er voor kiezen om de Sonos speaker die je hebt aangeschaft te koppelen via WiFi of ethernet, daarna kun je heel gemakkelijk muziek streamen via je tablet of smartphone omdat deze de muziek doorsturen naar je luidsprekers.

Om alles aan te sturen gebruik je de makkelijke Sonos Controller app, deze geeft je handig toegang tot allerlei streamingdiensten, je opgeslagen muziek of internet radio.

Het Sonos systeem is daarbij makkelijk uit te breiden met meerdere speakers waardoor je in iedere ruimte kunt genieten van je muziek. Plaats de Sonos speakers in diverse ruimtes, koppel ze daarna draadloos met elkaar en stuur ze aan met de Controller app. Dit is de manier waarop je optimaal kunt genieten van je Sonos multiroom systeem.

Als je maar een Sonos speaker hebt gekocht en je bent er tevreden over heb je dus de mogelijkheid om een uitgebreid multiroom systeem te maken.

Zoals we net beschreven is het heel makkelijk om meerdere speakers met elkaar te koppen, daarna is het een makkie om alle speakers door heel het huis aan te sturen met een app.

Hoe kan ik mijn Sonos WiFi Speakers verbinden?

Het verbinden van je Sonos Speakers is helemaal niet moeilijk en op verschillende manieren mogelijk. Zo kun je ze aansluiten via je ethernetpoort om direct verbinding te maken met je router, dit heeft als voordeel dat je WiFi netwerk niet gebruikt hoeft te worden waardoor je de meest stabiele verbinding hebt.

Daarnaast kun je deze Sonos WiFi speakers natuurlijk ook aansluiten met draadloos internet. Ook kun je hem koppelen met andere draadloze toegangspunten door gebruik te maken van de Sonos Boost. Met deze Boost kun je het bereik van je Sonos systeem vergroten omdat je een eigen speciale draadloos netwerk aanlegt die alleen gericht wordt op de Sonos set.

Veel mensen vragen zich ook nog af of het mogelijk is om de Sonos WiFi speakers te gebruiken zonder internet of router te gebruiken, dat is helaas niet mogelijk omdat de speakers afhankelijk zijn van internet.

Hoe kan ik muziek streamen via Sonos speakers?

De meeste Sonos WiFi speakers zijn voorzien van een AUX ingang of lijningang, daarmee kun je eigenlijk alle externe bronnen aansluiten en muziek afspelen van bijna welk device dan ook. Denk dan bijvoorbeeld aan een draaitafel, versterker of cd-speler. Als je de Play:5, connect of connect amp hebt gekocht zul je zien dat deze allemaal beschikken over een AUX ingang. Sluit je externe bron aan op deze devices en je kunt alle muziek via heel het systeem afspelen.

Dit werkt ook zo bij de Playbar of Playbase, als je deze op de televisie hebt aangesloten kunnen deze apparaten het geluid van de televisie naar elke Sonos WiFi speaker in heel het huis sturen, een groot voordeel is dat dit helemaal draadloos verloopt.

Veel mensen hebben nog de vraag of alle muziek stopt zodra je de Sonos App sluit, dat is niet het geval, alle albums of afspeellijsten die je open hebt staan blijven gewoon muziek afspelen zonder dat je daarvoor de app geopend moet houden. De muziek stopt alleen als je deze op de app hebt uitgeschakeld of als je het hele Sonos systeem hebt uitgeschakeld.

Op alle apparaten zoals smartphones, desktop computers en tablets kun je muziek opslaan zodat je deze via de Sonos app kunt afspelen. Als je het apparaat waar de muziek op staat uitzet wordt de muziek stopgezet. Als je de muziek streamt via het internet speelt alles echter gewoon door, zie het als je afstandsbediening van de TV opruimen terwijl de televisie nog gewoon aanstaat.

 

Tips om optimaal te genieten van je Sonos systeem?

De eerste tip die we je willen meegeven is om na te denken over de streamingdienst die je wil gebruiken op je Sonos speakers. Er zijn de afgelopen jaren namelijk behoorlijk veel verschillende diensten bijgekomen en ze hebben allemaal hun sterke of zwakke punten. Je hebt vaak de beschikking over een proefabonnement dus je kunt makkelijk testen wat je wel en niet prettig vind in zo’n dienst. Doorgaans kiezen de meeste mensen voor Spotify omdat deze dienst het grootste aanbod biedt en over het algemeen makkelijk te koppelen is met je Sonos WiFi systeem.

Als je eenmaal een Sonos WiFi set hebt aangeschaft raden we je aan om een afspeellijst te maken voor alle gelegenheden, daardoor heb je altijd de juiste muziek in een handomdraai beschikbaar op een feestje of voor een rustige avond op de bank.

Al je favoriete nummers kun je namelijk heel makkelijk in een overzichtelijke lijst plaatsen zodat je direct kunt beschikken over de nummers die jij op dat moment wil horen. Als je gebruik maakt van diverse streamingdiensten heeft Sonos het zelfs mogelijk gemaakt om afspeellijsten samen te stellen met nummers uit verschillende streamingdiensten.

Ben je iemand die moeilijk wakker wordt en wil je je Sonos WiFi systeem gebruiken om wakker te worden? Je hebt een handige sleep en alarm functie die ingebouwd zit in het systeem. Daardoor kun je muziek automatisch laten afspelen en deze ook laten stoppen. De muziek stopt dan op de ingestelde tijd of gaat weer aan in de ochtend als je daar voor gekozen hebt.

Ook is het mogelijk om muziek te bedienen zonder dat je je telefoon gebruikt. Als je je smartphone niet dichtbij hebt is het mogelijk om 2x op de mute of play knop van de Sonos speaker te drukken om naar het volgende nummer in je playlist te gaan.

Irriteer jij je ook zo aan al die lampjes op je speakers? Geen probleem, het is handig dat dit lampje aangeeft dat je Sonos speakers verbonden zijn, maar het kan nogal een storend zijn als je wil gaan slapen of als je een film kijkt. Gebruik de Sonos App om dit lampje uit te schakelen, het is in een paar simpele klikken geregeld.

Zoals je waarschijnlijk wel weet is het mogelijk om je Sonos systeem gemakkelijk uit te breiden met diverse andere speakers! Dat is een echte aanrader want je kunt heel gemakkelijk een stereopaar uitbreiden om een echt compleet surround systeem in je woonkamer te realiseren. Daarnaast kun je ook nog oudere speakers koppelen aan je multiroom systeem zodat je nog meer geluid in je kamers te horen krijgt.

Wat is het verschil tussen Sonos Speakers en Bluetooth speakers?

Als je gebruik maakt van Bluetooth speakers heb je de beschikking over een draadloze oplossing die vooral gericht is op een kort bereik. Je moet daarbij een apparaat verbinden met een smart device, het nadeel is dat je device en speaker constant dicht bij elkaar moet houden om een goede verbinding te behouden. Daarnaast heb je vaak niet de mogelijkheid om diverse speakers te koppelen met Bluetooth, daardoor kun je eigenlijk nooit een multiroom opstelling maken.

Sonos WiFi speakers maken verbinding met het WiFi netwerk door je hele huis waardoor je een groter bereik hebt en dit systeem biedt je de mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijk te koppelen. Daardoor kun je met Sonos op elk moment naar elke speaker een afzonderlijk nummer sturen. Nog een voordeel is dat dit perfect synchroon verloopt. Nog een voordeel is dat je met deze WiFi speakers gemakkelijk gebruik kunt maken van een app om alles aan te sturen. Dat kan op een tablet, computer of smartphone.

 

Goedkope WiFi speakers in 2019

Google Home Mini

JBL Link 10

JBL Playlist 150

JBL Link 300

Interessante filmpjes over Sonos WiFi speakers

Navigatie

Home
Draadloze speakers
Over Ons
Privacy Policy
Algemene voorwaarden
Contact