Wat is de meerwaarde van hardware as a service voor jouw bedrijf?

In de autobranche is het heel gebruikelijk. Auto’s leasen. Zowel business lease als private lease. Simpel gezegd komt het er op neer dat de gebruiker een bepaald bedrag per maand betaalt en in ruil daarvoor gebruik kan maken van de diensten van het product. Service, reparatie, installatie en vervanging van het product is niet jouw zorg meer. Dit is allemaal aan de partij die de dienst aanbiedt. Nu is autolease een heel gebruikelijk fenomeen, maar hardware as a Service (HaaS)is bij het grote publiek minder bekend. Het idee is hetzelfde. Voor een bepaald bedrag per maand kan je gebruikmaken van hardware, waarbij je je verder geen zorgen hoeft te maken overbijkomende kosten en werkzaamheden.

Hardware as a Service voor jouw bedrijf?

Laten we het nu iets concreter maken. Stel dat je als bedrijf in zee gaat met een partij die Hardware as a Service aanbiedt. Je krijgt de beschikking over hardware als telefoons, laptops, pc’s en tablets zonder de lasten van het bezitten van deze hardware. Wat levert dit concreet voor voordelen op voor jouw onderneming?

Besparing van kosten

Een voordeel aan HaaS is dat je alleen betaald voor het gebruik van de apparatuur. Voor de plaatsing, de installatie, onderhoud en eventuele reparatie ben je zelf niet verantwoordelijk. Dit bespaart veel kosten en bovendien kom je niet voor onverwachte kosten te staan!

De nieuwste hardware

Wanneer je zelf hardware aanschaft dan zal je deze in een ‘x’ aantal jaren af moeten schrijven. Aan het begin werkt alles waarschijnlijk vlekkeloos, maar misschien kom je er na een aantal jaar achter dat jouw apparatuur niet meer mee kan met de hoger wordende prestatiemaatstaven. Met HaaS is dit niet jouw zorg. Je kan altijd over de nieuwste hardware beschikken.

Flexibel

Is jouw bedrijf actief in een onzekere branche? Soms heel veel vraag en soms een stuk minder vraag? Dan is HaaS ideaal. Je kan snel opschalen en afschalen van hoeveelheden hardware zonder dat je zit met ongebruikte hardware of je opeens voor hoge kosten komt te staan wanneer het personeelsbestand groeit.

IT-afdeling kan zich focussen op IT oplossingen

In de praktijk komt het vaak voor dat IT-afdelingen veel van hun tijd kwijt zijn aan het installeren, bestellen en repareren van apparatuur. Zonde. Want aan werkelijke IT oplossingen zal de afdelingen dan veel minder toekomen. Met een HaaS-contract ontneem je jouw IT-afdeling deze last en kunnen ze zich focussen op het primaire proces.

Een match?

Herken je één of meerdere van deze voordelen en zijn deze ook van toepassing op jouw bedrijf? Dan is jouw bedrijf en HaaS misschien wel de ideale match!